Wat is scouting?

Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Scouting biedt haar (jeugd-)leden, ongeacht culturele achtergrond, afkomst, geloof, beperking of politieke overtuiging, een veilige en leerzame speelomgeving.

Wat feitjes over Scouting Nederland

·       Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland met meer dan 110.000 leden.

·       Wereldwijd zijn ruim 50 miljoen meiden en jongens lid van Scouting.

·       Er zijn meer dan 1.000 Scoutinggroepen in heel Nederland.

·       In 90% van alle gemeenten zijn één of meer Scoutinggroepen actief.

·       75% van de vrijwilligers is jonger dan 25 jaar en zij besteden gemiddeld 8 uur per week aan Scouting.

·       25% van de Scoutingvrijwilligers is ook vrijwilliger bij een andere organisatie.
Scouting heeft ruim 20 Scouting Label- en kampeerterreinen voor scouts en niet-scouts op de mooiste plekjes van Nederland.

·       Koningin Máxima is beschermvrouwe van Scouting Nederland.

Scouting Weurt

Scouting Weurt is een scoutinggroep voor jong en oud. Het is vol gezelligheid en avontuur. Bij Scouting Weurt kan je erg veel leren zoals vuur maken, koken, tochttechnieken maar ook omgaan en samenwerken met anderen.

Scouting Weurt heeft op dit moment de speltakken welpen, scouts, explorers en stam. De welpen speltak is voor de leeftijden 7 tot en met 11 jaar. De speltak scouts is de leeftijdsgroep 11 tot en met 15. Onze explorers is de speltak met leeftijden tussen de 15 en 18 jaar. De stam is voor iedereen boven de 18.

Elk jaar zijn er per speltak meerdere kampen. Zo is er een winterkamp, voorjaarskamp en zomerkamp. Ook zijn er soms speciale kampen zoals een ouder kind kamp of gezamenlijk zomerkamp. Naast dat er soms een gezamenlijk kamp is hebben we ook soms meerdere gezamenlijke opkomsten zoals dat we elk jaar een kerstopkomst hebben met alle speltakken