Opkomsten

De welpen is de speltak voor de leeftijd 7 tot en met 11 jaar en gaan elke vrijdag van 18.15 tot 20.00 op avontuur met de vrienden uit Jungleboek. Tijdens deze avonturen leren de welpen nieuwe dingen. Zo gaan ze soms vuur maken met Mowgli, spoorzoeken met Raksha of spellen spelen in het bos met Baloe.

 

Insignes

Per jaar kunnen de welpen insignes verdienen door vaardigheden te leren tijdens de opkomsten. Per jaar proberen we ervoor te zorgen dat de welpen minimaal 4 insignes kunnen behalen. De verschillende insignes die we bij de speltak welpen hebben zijn knopen, spoorzoeken, sport, spelexpert, journalist, kunstenaar, show, natuur, weer, ik, geschiedenis, samen, thuis, cultuur, wijde wereld, EHBO, koken, leiding voor een keer, kampvuur, nachtje kamperen, pionieren en zakmes. De meeste insignes worden behaald in 3 opkomsten zodat iedereen de kans krijgt om voldoende kennis op te doen.

 

Kampen

Naast de opkomsten gaan de welpen ongeveer 3 keer per jaar op kamp om nog meer avontuur te beleven. Ieder jaar is er een winterkamp van 3 dagen en zomerkamp van 5 dagen. Elk kamp heeft vaak ook een thema zoals Disney, heksen, science, Vikingen of cowboys & indianen. De meeste spellen en activiteiten worden dan ook in het thema uitgevoerd om het thema zo goed mogelijk tot leven te laten komen. Omdat we met de welpen graag steeds nieuwe plekken ontdekken proberen we in ieder geval elk zomerkamp op een andere locatie te verblijven om daar op avontuur te gaan. Naast het winter- en zomerkamp zijn we bezig met het opzetten van een ouderkind kamp maar of dit ieder jaar terug zal komen is nog niet bekend