Luchtscouts

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar en heb je zin in actie? Beleef uitdagende avonturen bij de Luchtscouts! Samen met je nieuwe vrienden doe je super gave dingen waar je ook nog eens wat van leert. Leer alles over lucht, ga op zomerkamp, kook op je eigen kampvuurtje en ontdek de wereld om je heen!

De Luchtscoutscouts van 11 tot en met 15 jaar heten ‘Luchtscouts’. Luchtscouts zijn niet meer bezig met het spelen in een leefwereld, zoals bij de bevers (5-7 jaar) en de welpen (7-11) jaar het geval is. Bij de Luchtscouts ligt de focus op het bewust ontwikkelen van hun Scoutingkennis en -vaardigheden. Bij de Luchtscouts is de rode draad in het programma “Lucht”. De verschillende activiteitengebieden (verzamelingen van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen) zorgen ervoor dat er veel variatie in het programma zit en kinderen elke week iets anders doen.

Zelfstandigheid

Naast samenwerking en elkaar helpen als er problemen zijn, is het ook belangrijk dat Luchtscouts (een deel van) een opkomst leren organiseren. Deze groep Luchtscouts wordt op deze manier relatief zelfstandig en de scouts worden voorbereid op de volgende speltak, de explorers, waarin ze zelf activiteiten gaan organiseren. Zo blijven Luchtscouts zich steeds verder ontwikkelen, dit heet bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’.

Kom kijken wat we doen!

De Luchtscouts komen iedere vrijdag bij elkaar van 19:00 uur tot 21:30 uur.
De Luchtscoutsleiding bestaat uit: Kevin, Stef, Marco & Sjoerd