Lid worden

Scouting is een van de leukste activiteiten om te doen in je vrije tijd. Niet voor niets heeft Scouting jeugd- en kaderleden die binnen één of meerdere speltakken actief zijn!

Inschrijven

Lijkt jou het ook leuk om lid te worden van de Scouting Weurt? Of lijkt het je super om leiding te geven aan een enthousiaste groep kinderen? Vul dan je gegevens in op het inschrijfformulier.

Informatie over het lidmaatschap

Scouting staat voor uitdaging! Al vanaf 4 jaar kun je lid worden. Als je lid wilt worden van Scouting Weurt kun je eerst 4 keer gratis komen kijken. Je doet dan mee aan alle activiteiten en je maakt voor het eerst kennis met Scouting en met de groep. Mocht je het na 4 keer niets vinden, dan ben je nergens toe verplicht. Vind je het wel leuk, dan word je automatisch lid en mag je iedere week komen. Als je een paar maanden lid bent word je geïnstalleerd en mag je je Scoutfit dragen. Op dat moment hoor je er echt bij!
Social media en beeldmateriaal:
Scouting Weurt maakt foto’s en opnames van opkomsten, activiteiten en kampen. Deze publiceren ze op de website en op facebook.
De pagina is openbaar en kan door iedereen bezocht worden. Als ouders niet willen dat foto’s gepubliceerd worden op internet kunnen zij dit aangeven bij extra informatie op het inschrijfformulier. De leiding zal dan geen foto’s maken en/of publiceren. Zonder dit bericht zijn er geen bezwaren tegen publicaties.

Contributie

Ieder lid van de Scouting Weurt betaalt evenveel contributie. Voor het komende seizoen is de contributie voor ieder lid €32,50 per kwartaal voor jeugdleden. We vragen u elk kwartaal het bedrag over te maken, zodat de betalingen nauwkeurig en snel verlopen.
De contributie kan pas worden stopgezet, nadat is afgemeld bij de eigen leiding van de speltak en bij de ledenadministratie. Deze afmelding moet schriftelijk worden ingediend bij de ledenadministratie.

U kunt jaarlijks (minimaal) €40,00 terugverdienen (cashback). Als ouder (of iemand in uw omgeving) 2x per jaar in Weurt meehelpt met het ophalen van oud papier. Wij vragen u vriendelijk dit voor uzelf in te plannen, de verdiensten van oud papier houden de contributie laag. Als u vaker van 2x loopt krijgt u per keer dat u loopt €20,00 terug.

Over het algemeen heeft de leiding niets te maken met de contributie. Dit wordt allemaal geregeld door de penningmeester. Bij de penningmeester kun je terecht met al je vragen met betrekking tot de contributie.

Mocht u moeite hebben met de betaling van het contributiebedrag, dan kan de regeling Minima uitkomst bieden om minder te hoeven betalen voor het lidmaatschap. U kunt dit aanvragen bij de gemeente.

Voor vragen over de contributie kunt u contact opnemen met onze penningmeester via: penningmeester@scoutingweurt.nl

Extra kosten
Naast de contributie, moet je nog rekening houden met de volgende extra kosten:

Uniform: Bij de installatie van een speltak, moet er een uniform en eventueel das van de betreffende speltak worden aangeschaft. Voor een indicatie van de prijzen, kunt u kijken bij de bestellijst.
Kampen: De zomer- en winterkampen staan financieel los van de contributie. Wat deze bedragen precies zijn, is te vinden in het kampboekje van de betreffende speltak.
Activiteiten: Naast deze kampen, hebben per jaar een aantal activiteiten die groter zijn dan een normale opkomst. Soms vragen we hiervoor een kleine bijdragen van de ouders.
Eten, drinken en onderkomen zit altijd bij de prijs inbegrepen.

Scouting Nederland

Op het moment dat je lid bent van Scouting Weurt, ben je automatisch lid van Scouting Nederland. Dit lidmaatschap omvat voor iedere scout in Nederland hetzelfde.
Als lid van Scouting…
• beleef je uitdagende activiteiten!
• ontmoet je nieuwe vrienden!
• kampeer je tegen sterk gereduceerde prijzen in mooie natuurgebieden!
• leer je je eigen grenzen ontdekken!
• ontvang je een Scoutcard!
• krijg je korting op bepaalde artikelen in de ScoutShop!
• ontvang je 4 x per jaar jouw eigen Scouting Magazine!
• vorm je samen met 40 miljoen andere internationale scouts de grootste jeugd- en jongerenorganisatie ter wereld!
• ontmoet je mensen uit andere culturen!
• ben je ook lid van de internationale Scoutingorganisaties WOSM en WAGGGS.
• kun je deelnemen aan een Wereld Jamboree of een van de internationale partnerships!
• ben je verzekerd bij de collectieve WA- en ongevallenverzekering van Scouting Nederland!