Alles over Scouts

Algemeen

De Scouts zijn tussen de 11 en 15 jaar oud en draaien elke vrijdagavond van 18:30 – 21:00 uur. Zij houden zich bezig met alles zelf uitvoeren wat ze bij de Bevers en Welpen geleerd hebben. Natuurlijk start niet iedereen zo vroeg bij Scouting en een onderdeel van de Scouts is dan ook het uitleren van deze technieken aan vriendjes en vriendinnetjes tijdens de opkomsten. Zo leer je bij de Welpen hoe je een knoop moet maken en leer je bij de Scouts hoe je door middel van die knoop een gigantisch bouwwerk kan maken. Ook leer je bij de Scouts hoe je zelfstandig dingen moet doen. Het is immers de opstap naar de Explorers waar je alles zelf moet beheren en bepalen. 

Kompas
Map_Tekengebied 1

Programma
Het Scoutsprogramma is zeer divers. Elke week staat er een ander programma voor je klaar, maar mag je soms ook zelf bepalen wat je gaat doen. Dit alles doe je natuurlijk in overleg met de rest van je speltak. Zo loop je de ene week een Spothike waarbij je van punt A naar punt B moet lopen zonder gezien te worden door je leiding, leer je de week daarop hoe je vuur moet maken en de beste manier om een broodje boven dat vuur te maken en ga je de week daarop de strijd aan om te zien wie de lekkerste gerechten kan maken voor een prachtige prijs. 

Regionale Scouting Wedstrijden
Of in het kort de RSW. Dit is een regionaal weekendkamp waarbij je de strijd aan gaat met de andere Scoutsgroepen uit de regio om te zien wie het beste is in de Scoutingtechnieken. Tijdens dit kamp moet je de volgende dingen als patrouille laten zien: pionieren van een keuken, opzetten van een tent, punten scoren bij diverse grote spellen, koken en netjes opdienen van het eten en het uitlopen van een tocht door middel van verschillende tochttechnieken. Natuurlijk worden al deze dingen tijdens de opkomsten aan je geleerd, zodat je er tijdens de RSW het beste uit kan halen en misschien zelfs wel eerste kan worden. Als een patrouille dit lukt, dan ga je automatisch naar de LSW. Dit staat voor Landelijke Scouting Wedstrijden. Hier ga je dan de strijd aan met andere Scoutinggroepen vanuit heel Nederland. 

Tent
Zaklamp

Kampen